Aikido in business

Aikido en Bedrijf

Regelmatig mogen wij voor het bedrijfsleven workshops of team(buildings)dagen inzetten met Aikido. In een speciale gelegenheid of in een klaslokaal of op het strand  gaan we aan de slag met teams. Dit kunnen docenten zijn maar ook verkopers van schoenen, auto ’s of personeel van de supermarkt.
Wij kunnen deze dagen thema gericht, in overleg met de opdrachtgever,  invullen.

Enkele voorbeelden:

  • Leiderschap wat is dat ? Hoe pas ik leiderschap toe en wat is gepast leiderschap?
  • Eigen gedrag. Wat veroorzaakt mijn gedrag bij de ander of bij de groep?
  • Ego. Wat is mijn ego en wat kan ik er mee?
  • Samenwerken. Hoe doe je dat ?
  • Vertrouwen. Vertrouwen in jezelf, elkaar en de ander.

Door mijn eigen ervaring in het onderwijs zijn we goed in staat om op basis van aikido  

Aikido en onderwijs

Door mijn eigen ervaringen in het onderwijs is Keuze advies,training & opleiding vooral actief in de onderwijssector. Veel docenten zijn getraind in het systeem van Keuze en voelen zich beter voor de klas. Veel onderwijs ondersteunend personeel voelt zich veiliger in de school. Het trainen van lichaamstaal en mentale uitstraling zijn de basis maar ook het fysieke deel geeft veel zelfvertrouwen.
Ook een belangrijk onderdeel van de trainingen is teambuilding. Met elkaar, fysiek aan de slag doet iets met een team. Voor leerlingen, een andere belangrijke tendens in het onderwijs, is de intrede van onze aikido vereniging in scholen maar vooral voor de leerlingen. De beoefening van discipline en respect met japanse invloeden blijken succesvol en zorgen voor rust en gedragverandering bij zgn. ‘moeilijke leerlingen’. Vaardigheidstraining en sociaal-emotionele trainingen vormen een belangrijk onderdeel.

Erkenningen

Erkend Leerbedrijf