Algemene Informatie

De Bushi stijl
Bushi Dojo vertaald in het Nederlands is “De plaats waar de krijgers trainen” . Alle jeugdleden van Aikido vereniging Bushi Dojo ervaren op de mat om op een speelse manier ‘krijger’ te zijn. Trainen binnen Bushi Dojo staat voor hard trainen, conditie opbouwen maar misschien wel bovenal ‘doorzetten’. Ooit was er een verhaal over een jonge leerling die aan zijn leraar vroeg wat het geheime was om heel goed te worden. Het antwoord van de leraar was: Blijven trainen.

Het jeugdkamp
Eén keer per jaar gaan wij met de jeugd leden op Aikido jeugdkamp.  We gaan vaak naar een groot kamphuis in de bossen en de groep wordt elk jaar groter. Het eerste jaar gingen wij met 24 leerlingen. Tegenwoordig gaan we met ongeveer 75 leerlingen op kamp.

Het leuke van het kamp is dat je veel verschillende kinderen leert kennen. Mede hierdoor is het niet meer spannend om in een “vreemde” dojo te gaan trainen want je hebt andere kinderen al op kamp leren kennen.

  • Als je wilt lezen hoe afgelopen jeugdkamp was klik dan hier
  • Als je foto’s van het afgelopen jeugdkamp wilt zien klik dan hier

Jeugdstages
Af en toe worden er stages georganiseerd voor alle jeugdleden van de vereniging. Vaak wordt er tijdens deze stages les gegeven door een hoog gegradueerde, Nederlandse of zelfs buitenlandse leraar.Alle leden leren op deze manier hoe het is bewegingen op een andere manier uit te voeren en leren om hier open voor te staan.Iedere leraar voert het Aikido verschillend uit en heeft zijn eigen gedachten bij alles wat we doen op de mat. Dit maakt het erg interessant en leerzaam bij deze lessen aanwezig te zijn.

Erkenningen

Erkend Leerbedrijf